Sétarepülés, légifotózás, ajándékrepülés
Sétarepülés, légifotózás, ajándékrepülés
Tartalom
Menü
 
Képzések

PPL (magánpilóta)
Angol fónia
IFR (műszeres)

 
Skywalkair

 
Cessna 172

 
Mottó

"Soha ne hagyd hogy bármi is visszatartson annak csinálásától, amiről szíved mélyén tudod, hogy meg kell tenned."
/Satchel Paige/

 
Egyéb videók
 
Humor hangár
 
Időjárás
 
Könyvajánló

 
WSPR
 
PageRank Kereső optimalizálás
IP

 

 
PPL (magánpilóta)

PPL - Private Pilot Licence

A PPL (Private Pilot License) - Magánpilóta szakszolgálati engedély, amely felhatalmazza tulajdonosát egymotoros repülőgépekkel, megfelelő látási körülmények között (VFR), nappali repülések végrehajtására.

Megszerzésének szakmai feltételei:
repülőorvosi alkalmasság
betöltött 18. életév
középfokú iskolai végzettség                                                           
elméleti tanfolyam elvégzése
a gyakorlati képzés elvégzése
sikeres elméleti és gyakorlati vizsga

A sikeres repülőorvosi vizsgálatot követően kerülhet sor az elméleti képzésre. Mind az elméleti tanfolyamokat, mind a gyakorlati képzéseket nagy tapasztalattal rendelkező, jól képzett oktatóink végzik. 

Klebercz Dezső pilóta honlapján részletesen olvashatsz a témáról.

Az elméleti tanfolyamok tematikája:
Aerodinamika
Meteorológia
Léginavigáció
Szerkezetek és rendszerek
Műszerek
Hajtóművek
Repülés-egészségügy
Repülési eljárások és szabályok
Légiforgalmi szolgálatok
Ráditávbeszélő ismeretek
Légijog

A sikeres hatósági elméleti vizsgát követően kezdődhet meg a gyakorlati képzés. Tematika szerint minimum 45 óra szükséges a jogosítás megszerzéséhez, ez a pilóta-növendékek többségének elegendő is a megfelelő felkészüléshez, de amennyiben mégis több gyakorlásra van szükség, további órák vehetők. (Aki rendelkezik vitorlázó, vagy helikopter pilóta szakszolgálati engedéllyel, annak parancsnokpilótaként repült idejéből a képzés idejébe 10%, de legfeljebb 10 óra beszámítható)

A gyakorlati képzés iskolakörökkel, légtérrepülésekkel majd útvonalrepülésekkel készíti fel a növendéket a hatósági vizsgára és az önálló repülésekre. A hatóság előtt tett sikeres gyakorlati vizsga után a "kész" pilóta biztonsággal repülhet családjával, ismerőseivel, új típusokat tanulhat meg, illetve további tanfolyamokon folytathatja képzését.

A gyakorlati vizsga anyaga motoros pilóta szakszolgálati engedélyhez:

2 iskolakör és 1 légtérrepülés, melynek során a pályázónak bizonyítania kell a hatóság előtt repülőgépvezetői készségét egyszerű és összetett repülési helyzetekben.

                                A gyakorlati tematika részletesebben: ITT

Idegen repülőtéren történő leszállással egybekötött legalább 50 perces útvonalrepülés, melynek során a pályázónak bizonyítania kell repülőgépvezetői készségét, a látás utáni navigálást, a magasság- és sebességtartást, az idegen repülőtéren történő leszállással kapcsolatos teendők ismeretét, különös tekintettel az időjárásromlás vagy eltévedés esetére

Ha szakszolgálati engedéllyel rendelkező pilóta két repülése között hosszabb idő telik el, akkor a kiképző szervezetnél gyakorlatba hozó és minősítő ellenőrző repülés szükséges, a repülési tapasztalattal összefüggésben:

-100 repült óráig 1 hónapnál
-300 repült óráig 4 hónapnál nem több,
-300-1000 repült óra között 6 hónapnál nem több,
-1000 repült óra fölött 12 hónapnál nem több.

A magánpilóta jogosítvány megszerzése alapvető feltétele a szakmai továbblépésnek. Bármilyen további jogosítás csak érvényes PPL esetén szerezhető meg.

Repülőiskolánkban a kiképzés az alábbi típusokkal történik:

- Cessna 150 (2 személyes)
- Cessna 172 (4 személyes) 

További információ a Kapcsolat menüpont alatt.


 

 
1%-os felajánlás

         18270349-1-43

 
Kapcsolat

repules74@freemail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-05-10
 
FS2004

 
FS2004 repülő szimulátorhoz linkek
 
FS2004
 
Partnerek

 
Játékok

                   katt ide

 
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!